Wielkanoc = ciasta

Wielkanoc zobowiązuje.  Dlatego nasza cukiernia przestawiła się na cykl świąteczny, w którym nie może zabraknąć sernika, keksa wypełnionego bakaliami, mazurków i drożdżowej baby. Nasze wypieki powstają według receptur bazujących na naturalnych składnikach – prawdziwe jaja, prawdziwe bakalie, prawdziwe owoce. Ten świąteczny kwartet może umilić smakiem nadchodzący Wielkanocny Czas.

Nasze wypieki można kupić lub zamówić – zamówienia przyjmujemy do 2 kwietnia do godz. 14, bezpośrednio w Bazarze Kocha.

-9

 

POLSKI SERNIK. Delikatny w smaku, kremowy a zarazem gęsty jest nasz tradycyjny sernik. Pieczony na kruchym cieście, z dodatkiem robionej przez nas karmelizowanej skórki pomarańczowej.

-13

 

KEKS. Prawdziwa bakaliowa bomba. Delikatne ciasto z dodatkiem kardamonu, cynamonu i goździków, wypełnione daktylami, żurawiną, rodzynkami, morelami, orzechami, migdałami,  kandyzowaną według naszej receptury skórką pomarańczową.

-12

 

BABA DROŻDŻOWA, czyli królowa wielkanocnego stołu. Lekka i puszysta, mega-jajeczna, z delikatnym pomarańczowym akcentem, wypełniona rodzynkami, naszą skórką pomarańczową, ozdobiona lukrem i kandyzowaną skórką pomarańczową.

-20

 

MAZURKI. Klasyczne, polskie mazurki mają tę zaletę, że można je robić na różne sposoby. My wybraliśmy 3 rodzaje.
Kajmakowy – kruche ciasto pokryte gotowanym na śmietance i maśle kajmakiem, naszą konfiturą, udekorowane pistacjami, migdałami, owocami goji, orzechami i morelami.
Pomarańczowy – kruche ciasto pokryte masą z pomarańczy, z dodatkiem migdałów, udekorowane słodkim lukrem z kawałkami kandyzowanej skórki pomarańczowej.
Czekoladowy – kruche ciasto pokryte masą kajmakową z dodatkiem najlepszego holenderskiego kakao oraz robioną przez nas marmoladą z suszonych śliwek,  migdałami, ozdobionym wymalowanym kwiatowym wzorkiem z białego lukru.