CZAS SZPARAGÓW

Dlaczego lubię wiosnę? Między innymi dlatego, że jest chrupka i świeża. Wiosenne miesiące odliczam czasem rabarbaru, truskawek, botwinki i bobu. Staram się wyjątkowo niczego nie przeoczyć, bo ten smak trwa za krótko. Tutaj nie ma ograniczeń ilościowych, jem, faszeruje się zachłannie, bo jeszcze bym żałowała, że nie zjadłam a mogłam. Tak, w tym przypadku nie-jedzenie to grzech ciężki. Tego NATURA nie wybaczy i wypomni kiedy trzeba ten brak zaufania do jej wytworów.

W menu Bazaru pojawiły się asparagusy w czterech odsłonach: kremowa, o pięknym kolorze zupa szparagowa, kremowe, szparagowe risotto, chrupiąca sałata ze szparagami oraz perliczka w szparagach. Odmieniamy szparagi przez wszystkie przypadki. Szparagi to słowo klucz i początek cudownego lata.

IMG_2283

 

IMG_2320

 

IMG_2333