Do sedna. Zapomniane umiejętności.

Do sedna. Zapomniane umiejętności.
kolacje degustacyjne Bazaru Kocha

zarezerwuj stolik


Wszystko co zobaczysz jest nieoczywiste i niepozorne.Wszystko czego spróbujesz jest wybornym smakiem stworzonym dzięki zapomnianym kulinarnym umiejętnościom pielęgnowanym w Bazarze Kocha.

Zapraszamy Cię na tą wyjątkową kolację, bo jesteśmy przekonani, że tak jak wszyscy – gdzieś tam podświadomie tęsknisz za prostotą i naturalnym podejściem do przetwarzania składników.

Kolacja składa się z 6 SKŁADNIKÓW: 2 przystawek, zupy, 2 dań głównych i deseru. Zbudowana jest na bazie MLEKA I ZIARNA, które poddawane w naszej kuchni naturalnym procesom przetwarzania, tak jak za dawnych lat, tworzą potrawy zaskakujące.

…..osełka, gotowane żyto, śmietana zbierana z mleka prosto od rolnika, domowa maślanka, mięso konfitowane w gęsim tłuszczu…… Kto pamięta jak to naprawdę smakuje?

Na przykład taka POLEWKA – biała zupa z maślanki. Kiedy pojawiła się w talerzach gości, pierwszą łyżkę powoli podnosili do ust. – A potem zapadła cisza – Polewka okazała się tak pyszna, że po jej spróbowaniu goście poczuli na własnych językach, o co chodzi w naszej akcji.

Pokażemy Ci smaki prawdziwe, sam się przekonasz, jak różnie może smakować JEDEN PRODUKT, jak różnie może być wykorzystywany, czasem w nieoczywisty sposób. Gwarantujemy dobre JEDZENIE, kilka fajnych historii i autentyczną TREŚĆ. Do tego oczywiście świetne WINA i trunki specjalnie dobrane do konkretnych potraw.

Najbliższa kolacja: 29.06.2017. pod hasłem: MLEKO I ZIARNO.

Poniżej przestawiamy kilka zdjęć z naszej ostatniej kolacji. Było super 🙂

MENU
Chleb/ osełka – wódka ORKISZ
Przystawka 1: Korzeń/ jogurt – Gruner Veltliner
Przystawka 2: Janówka/ okrasa/ ukwaszona śmietana – Gruner Veltliner
Polewka/ maślanka – Lemoniada z pokrzyw
Lin/ dziki chrzan/ śmietana – Chablis
Perlica/ serwatka/ szparagi – Riesling
Deser: Ser/ pszczeli pyłek/ kwiat czarnego bzu – Wrześniówka

CENA KOLACJI: 159,-


Marcin Koch/ pomysłodawca cyklu


chleb/ osełka/ wódka Orkisz


Szef kuchni Tomasz Maćkowiak/ twórca menu


korzeń/ maślanka


kapusta/ śmietana


Marcin złapany w krzyżowy ogień pytań


perlica/ szparagi/serwatka


deser/ wrześniówka